ISO 21001:2018 uluslararası kabul görmüş ortak bir standarttır. Eğitim kurumları için uluslararası bir yönetim sisteminin gerekliliklerini tanımlamak üzere ISO tarafından geliştirilmiştir. Eğitim Kurumları için ISO 21001 Yönetim Sistemi’nin tüm gerekliliklerini karşılayarak, ISO 21001 standardına göre sertifika almak eğitim kurumları için önemli bir katma değer oluşturmaktadır. Standart, öğrencilerin ve diğer müşterilerin gereksinimlerini ve ihtiyaçlarını karşılayan eğitim ürünleri ve hizmetleri sağlayan kuruluşlar için genel bir yönetim aracı olarak görülebilir. Öğrenciler için geçerli olan yasal ve düzenleyici gereklilikleri karşılayan bilginin oluşturulmasını tutarlı bir şekilde sunma, paylaşma ve kolaylaştırma becerisini gösterme ihtiyacı da bu standart aracılığıyla sağlanabilir.

Günümüzün küresel dünyasında eğitim sektörü çeşitli kanun, yönetmelik, etik kurallar vb. kurallara uymak zorundadır. küresel olarak. Bu ilke ve itibar açısından kaçınılmaz bir zorunluluktur. Eğitim kurumlarının yönetim sistemlerinin ISO 21001 sertifikası ile küresel olarak paydaşlar için yönetim sistemleri oluşturmak için bir çözüm var. ISO 21001, davranışsal gelişim için beceri, bilgi ve desteğin araştırılması, keşfedilmesi, öğretilmesi ve öğrenilmesi için bir dizi standart sağlayan uluslararası bir standarttır. Eğitim kurumlarında yönetim sistemleri için gereksinimleri tanımlar ve standartlar geliştirir.

Bu standardı temel alan bir eğitim kurumunda bir yönetim sistemi uygulamanın potansiyel faydaları şunları içerir:

     – Hedeflerin ve faaliyetlerin politikalarla daha iyi uyumlaştırılmasını sağlar.

     – Herkes için kapsayıcı, eşitlikçi ve kaliteli eğitim sağlar.

     – Başta özel eğitim ihtiyaçları olanlar, uzaktan öğrenenler ve yaşam boyu öğrenenler olmak üzere tüm öğrenciler için daha kişiselleştirilmiş öğrenme sistemleri ve etkili çözümler oluşturulmasını sağlar.

     – Verimliliği/etkililiği göstermek ve geliştirmek için tutarlı değerlendirme süreçleri ve araçları sağlar.

     – Kurumun güvenilirliğini artırılmasını sağlar.

     – Organizasyonel gelişim kültürü sağlar.

     – Bölgesel, ulusal, açık, tescilli ve diğer standartların uluslararası bir çerçevede uyumlaştırılmasını sağlar.

     – Daha geniş paydaş katılımı sağlar.

     – Mükemmelliğin ve yeniliğin teşvikini sağlar.

 Özetle ve genel olarak, bu unsurlar tüm kurumları kapsar, güven duygusu yaratır, yenilikçiliği ve mükemmelliği teşvik eder, verimliliği ve etkililiği somut olarak gösteren süreçleri tanımlar ve eğitimin sadece okul sırasında değil, aynı zamanda eğitimin ilke olarak benimsendiğinin bilincinde olma gibi faydaları vardır. hayat boyunca.

Öğrenme Yönetim Sistemleri İçin ISO 21001 Belgelendirme Süreci

ISO 21001 Öğrenme Yönetim Sistemini eğitim kurumlarında uygulamak isteyen yöneticiler, bu standartla ilgili denetim ve belgelendirme prosedürlerini yürüten akreditasyon kuruluşu ile iletişime geçmeli ve denetime hazırlanmalıdır. Ayrıca gerekli belgeleri hazırlamaları ve sunmaları gerekecektir. Tüm denetimlerden geçilip gerekli belgeler sunulmuş ise ilgili yönetici eğitim kurumu için ISO 21001 yönetim sistemi belgesini alabilir ve bu yönetim sistemini eğitim kurumunda uygulayabilir. Eğitim kuruluşu için ISO 21001 yönetim sistemi belgesinin geçerlilik süresi yıllık denetimlerle birlikte üç yıldır. Denetim, şirketin ISO 21001 standardının gerekliliklerine uygun belgelere sahip olduğunu ve sistemin gerektiği gibi uygulandığını doğrular. Her yıl bir ara denetim ücreti ödenmelidir; üçüncü yılın sonunda bir yeniden belgelendirme denetimi gereklidir. Bu denetimin başarıyla tamamlanması ISO 21001 Eğitim Kuruluşları Yönetim Sistemi Belgesinin geçerliliğini üç yıl daha uzatır. Bu nedenle her üç yılda bir denetimden geçmek gerekir.

Ayrıntılı Bilgi İçin;